Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bolswarder Step Vereniging

Even voorstellen?

Een vereniging die al even bestaat, maar zich nog niet eerder aan steppend Nederland (en daar buiten) heeft voorgesteld. De Bolswarder Step Vereniging (BSV), zoals de naam al doet vermoeden, een vereniging uit Bolsward (Friesland).

In 1986 opgericht nadat het jaar daarvoor dertien personen “op kinderspeeltuig voor kinderspeeltuig” een actie hielden om geld op te halen voor KDC It Mearke, een kinderdagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen in Bolsward.

Dit deden zij door op zondag 26 mei 1985 (1e Pinksterdag) vanuit Bolsward op een step met wielmaat 12,5” langs alle Friese elf steden te steppe, binnen 1 dag. Een tocht van ca. 230 kilometer. Een traditie was geboren. Sinds die dag organiseert de BSV ieder jaar de step variant van de Elfstedentocht.

In de begin jaren van de vereniging werden er naast de Elfstedentocht ook andere step activiteiten georganiseerd. Estafette wedstrijden, step wedstrijden bij dorpsfeesten en de Afsluitdijkrace. Ook is er twee maal een tocht georganiseerd voor 3FM serious request. In 2013 is er gestept van Bolsward naar Leeuwarden en in 2017 van Bolsward naar Apeldoorn. Grote kans dat het steppen voor het goede doel in 2018 een vervolg krijgt.

Het hoofddoel van de vereniging is zoals gezegd het organiseren van de step Elfstedentocht. Een tocht die ieder jaar aan populariteit toeneemt. Eind jaren 90 deden er rond de 80 personen mee, met een uitschieter in 1997, het jaar van de 15e schaats Elfsteden, toen ca. 120 deelnemers aan de start verschenen.

Een tocht die als een van de zwaarste mag worden beschouwd, was de tocht van 15 mei 2005. Een jubileumtocht, aangezien de tocht van 2001 door MKZ niet door ging. 81 deelnemers stonden aan de start van de twintigste editie. Een temperatuur die ’s nachts binnen een half uur zakte van tien naar twee graden, onweer bij Kimswerd waarbij de geur van zwavel over het fietspad hing, Ijsregen en buien het hele noordelijke deel van de tocht. Uiteindelijk haalden 61 deelnemers de Finish.

Een sprong naar het heden, 2018. Een jaar waarin de tocht voor de 33e maal wordt georganiseerd. Veel is veranderd sinds 1985. Wet- en regelgeving zijn fors uitgebreid. Het aantal deelnemers aan de start groeit naar ca.250. Het bezoekers aantal neemt toe. De step Elfstedentocht is een evenement van formaat geworden!

Toch verandert niet alles. Zo starten wij nog steeds op 1e Pinksterdag in Bolsward en hanteren wij de wielmaat van 12,5”. Want wat ooit door dertien personen als prestatietocht is neergezet, moet naar onze opvatting zo blijven.

Is na het lezen van het bovenstaande uw interesse naar onze vereniging gewekt? Dan nodig ik u van harte uit om een kijkje te nemen op onze website of Facebookpagina “Stepelfstedentocht”.

De Bolswarder Step Vereniging
Robert Witteveen (voorzitter)

 logo stepelfsteden

Onze gegevens:

Secretariaat BSV
Postbus 9
8700 AA Bolsward
Rek. nr.: 1079.34.388
IBAN: NL75RABO0107934388
Inschr. nr. K.v.K. 40004051
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.stepelfsteden.nl

 

 

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER