Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stepteam Twente.

Graag willen ook wij onze stepclub aan jullie voorstellen.

Het jaar 2017 is voor ons een jubileumjaar. Stepteam Twente blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Daarmee mogen wij ons wellicht rekenen tot een van de oudste stepclubs van Nederland.

Twintig geleden werd StepKlup Twente opgericht. Er werd gestept vanuit Hengelo en iedereen was flink aan het pionieren. Door de jaren heen hebben we een hoop bijgeleerd en hebben we verschillende sponsoren mogen verwelkomen en uit mogen zwaaien.

Door de merkbare toenemende populariteit van het steppen hebben wij als club de nodige sprongen mogen maken. Hierdoor ontstond er een heus jeugdteam en werd er naast de stepgroep in Hengelo ook een stepgroep in Haaksbergen opgericht.

De laatste jaren lag de nadruk vooral op het wedstrijdrijden waarbij zeer gericht werd getraind op de komende wedstrijdonderdelen die vermeld stonden op de stepkalender. Die trainingen vinden nu nog steeds plaats op een industrieterrein waardoor je relatief veilig los kunt gaan en het uiterste uit jezelf kunt halen.

Een aantal steppers hadden echter niet zozeer de behoefte om wedstrijden te gaan rijden maar wilden graag gezellig toeren en de omgeving verkennen waarbij bospaden zeker niet geschuwd worden. Vanaf dat moment is er een heuse toerafdeling ontstaan naast de wedstrijdgroep.

Om de verbondenheid binnen de verschillende groepen te garanderen zijn er onderling afspraken gemaakt om minstens een keer in de maand gezamenlijk een technische training te doen waarbij vooral de stepbehendigheid aan bod komt zoals met een hand rijden, noodstop maken, kort bochtenwerk, efficiënt steppen en de verschillende sprongtechnieken. Daarnaast zoeken de toergroep Haaksbergen en toergroep Hengelo elkaar een keer in de maand op om gezamenlijk een langere toertocht te rijden waarbij het een must is om ergens halverwege een rustpunt of terras aan te doen om de innerlijke mens te verzorgen.

Deze formule werkt geweldig en het is fantastisch om te zien dat over en weer meegedaan wordt aan toertochten en wedstrijden. Het zij als deelnemer of als begeleider. Met recht een team te noemen.

Inmiddels bestaat de toerafdeling nu zo’n drie jaar. Op dit moment wordt er tweewekelijks getraind waarbij een trainingsavond is gereserveerd voor de beginnende steppers of steppers die tijdelijk wat rustiger aan moeten doen en een avond waarbij de gevorderde steppers aan hun trekken kunnen komen door een iets hoger tempo dat gereden wordt.
Het is echter meer regel dan uitzondering dat er onderling door de stepleden ook op andere avonden of in het weekend wordt afgesproken een stukje te gaan toeren. Het knooppunten netwerk wordt goed gebruikt evenals de vele rustpunten in onze regio. De afstanden die dan gereden worden variëren van 35 tot 100+ kilometers.

Veelgehoorde uitspraken zijn:
Samen uit, samen thuis.
Het glas is altijd halfvol.
Het is allemaal therapie.

Door het vele steppen in de regio kwam op een gegeven moment de vraag of we niet een keer buiten Twente konden gaan steppen. Hier bleek voldoende animo voor te zijn. Dat is dan ook de rede dat de afgelopen paar maanden de toerafdeling van Stepteam Twente steeds vaker te zien is bij georganiseerde tochten door andere verenigingen. Het moet gezegd worden dat wij elke keer weer verrast zijn hoe gemoedelijk, gezellig en enthousiast deze tochten worden georganiseerd. Top!

Wil je meer weten ?  klik hier voor onze site.

Tot steps!

  • Stepteam Twente 1
  • Stepteam Twente 2
  • Stepteam Twente 3
  • Stepteam Twente 1
  • Stepteam Twente 2
  • Stepteam Twente 3

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER