Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Step Ermelo

In de zomer van 2016 lanceerde de gemeente Ermelo een Stimuleringsregeling voor Beweeg ideeën. Elke ondernemer of particulier kon een eenmalige subsidie van de gemeente ontvangen wanneer hij of zij met een goed plan kwam om bewegen te stimuleren. Voorop hierin stond aan een aantal thema's zoals buiten bewegen, mogelijk voor jong en oud, gericht op deelname van inwoners van Ermelo en bij voorkeur jeugd onder de 18 jaar of 50 plussers of mensen met een beperking.

Jennifer Bosman las deze oproep en reageerde meteen enthousiast. Zelf stept ze al meer dan 25 jaar. Ze begreep dat dit haar kans was om ook andere mensen aan het steppen te krijgen. Tegelijkertijd vond ze dat steppen voldeed aan praktisch elke voorwaarden die de gemeente Ermelo stelde.
 
Ze maakte een plan en leverde dit in bij de gemeente. En de gemeente kende haar, en nog 13 andere aanbieders, een bedrag toe. Jennifer gebruikte dit geld om 5 steps aan te schaffen. In november vorig jaar is ze van start gegaan met het geven van proeflessen. Half december was het eerste lid een feit en nu zijn er meer dan 20 leden tussen de 35 en 58 jaar. Deze leden zijn bijna allemaal vrouw en steppen eens in de week een uurtje om zo te werken aan hun conditie. De eerste 8 weken wordt er aan techniek gewerkt, hoe beter je techniek hoe makkelijkere het steppen gaat. De meeste rijden na 8 weken 20 km. Na deze eerste 8 weken kun je natuurlijk blijven steppen bij StepErmelo en wordt er aan conditie gewerkt, sociale contacten opgedaan, genoten van de natuur en train je al je spieren. 
 
Waarom steppen? Op haar eigen website zegt ze het zo:

 1.Steppen is geschikt voor jong en oud.
2.Is minder belastend voor enkels, knieën en heupen dan bij hardlopen.
3.Bij steppen komen nauwelijks blessures voor.
4.Je kunt veel grotere afstand afleggen dan bij wandelen. Dus echt genieten van de wijde omgeving.
5.Ideale sport om op gewicht te blijven of af te vallen.
6.Met steppen krijg je een uitstekend uithoudingsvermogen en longconditie.
7.Steppen is een “total body sport”, want je gebruikt heel veel spiergroepen.
8.Steppen is een sociale sport, want je kunt onderweg gezellig met elkaar praten.
9.Met steppen krijg je sterke been-,bil, rug- en buikspieren.
10.Steppen kun je zelf zo inspannend maken als je wilt.
11.Het calorieverbruik zit tussen fietsen en hardlopen.
12.Geen grote kosten voor speciale sportkleding of –schoenen.
13.Ook geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht.
14.Goed voor de stress, want steppen is zeer ontspannend.
15.In alle seizoenen kan er gestept worden. Nat wegdek is geen probleem.

 
Bij StepErmelo step je in kleine groepjes van 5 personen en leer je eerst de techniek goed aan om zo blessures te voorkomen. Steppen is heel geschikt om op je eigen niveau te doen ook als je langer niet gesport hebt of als je lichaamsgewicht wat aan de hoge kant is. Het gaat hierbij dan voornamelijk om weer plezier in bewegen te krijgen, het weer in beweging komen.
 
Nieuwsgierig geworden:  stuur gerust een mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-51746167
StepErmelo
 

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER