Bronst Safari steppen

Op 30 september 2022
Categorieën: Tochten
Gezien: 50

Tijdens de bronst organiseren we een tweetal Bronstexcursie we gaan opzoek naar en luisteren naar de bronst van het edelhert.

Vlak voor de bronsttijd, die ieder jaar plaats heeft in september, wordt alles anders. De mannetjes verlaten hun roedel en trekken er alleen op uit. Dat ze zich anders gaan gedragen heeft te maken met een veranderende hormoonhuishouding. De testosteron die door hun lijf giert, maakt dat ze ook uiterlijk veranderen. Ze worden gespierder en rondom de hals vormen zich langere haren. De dan solitair (alleen) levende herten gaan op zoek naar vrouwtjes. Daarbij proberen ze concurrenten te imponeren met een soort gebrul: het burlen. Je zou het kunnen omschrijven als iets dat tussen het brullen van een leeuw en het loeien van een stier in zit. Soms komt het tussen twee herten tot een gevecht en dan is het hard tegen hard. Hoe groter de harem die een hert weet te verwerven, hoe mee nageslacht hij het jaar erop krijgt. De kalfjes worden eind mei, begin juni geboren.

Dat wil ik ook!!

De afstand van de tocht bedraagt ongeveer 25 km. Met diverse rust / luister momenten.

Deelname kosten € 10,00 (inclusief speciaal Hert Biertje).

Er bestaat de mogelijkheid om een step te huren voor € 10,00

Maximaal 10 deelnemers per Bronst Safari.

De tochten worden gehouden op:

Vrijdag 23 september en vrijdag 30 september .

Vertreklocatie:: Recreatiecentrum De Pelikaan, Russulalaan 36, 3852 ZK, Ermelo.

Vertrek: vrijdag 30 september 19.30 uur

Om het geluk zoveel mogelijk naar onze hand te zetten de volgende tips:

Voorkomen ritselende kleding.

Gebruik vooraf geen parfums

HELM VERPLICHT EN DRAAG ZORG VOOR VERLICHTING OP DE STEP

Aanmelden of vragen neem contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER