Flipjes Toertocht (Tiel, GD)

Flipjes Toertocht (Tiel, GD)

Op 27 juli 2019

Bij JVR de Batauwers


Flipjes toertocht, Tiel

Flipjes Toertocht heeft een nieuwe startlocatie.
Een locatie die wielrennen ademt: de wielerbaan van JvR de Batauwers.

,,Stiekem hadden wij de wielerbaan al jaren in gedachten als onze startlocatie. Vorig jaar lukte het nog niet omdat de baan nog niet gereed was, maar dan is het nu wel ontzettend mooi dat het nu alsnog gerealiseerd kan worden”, vertelt Eric de Jongh, voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Rivierenland. En nu de baan wel klaar is, was het voor de stichting duidelijk waar Flipjes Toertocht ‘moest’ starten: ,,Het is de mooiste locatie die wij ons kunnen wensen. Het heeft alles met wielrennen te maken.”

Marco Blom, voorzitter van JvR de Batauwers, kan zich helemaal in die omschrijving vinden: ,,Het ademt wielrennen.” De vraag vanuit de stichting was voor hem de bevestiging dat de club met de wielerbaan de juiste weg ingeslagen is: ,,We slagen er niet alleen in om wedstrijden naar de baan toe te krijgen, maar ook zo’n mooi evenement als Flipjes Toertocht. Het is voor ons soms nog even wennen om een eigen locatie te hebben en ik heb ook geen idee waar we over twee jaar staan, maar we zijn goed bezig.”

Helemaal onbekend met elkaar zijn Stichting Wielerpromotie Rivierenland en De Batauwers zeker niet. Er werd al eerder samengewerkt, maar nog niet eerder op deze schaal. De Jongh en Blom zien voor beide partijen voordelen in deze samenwerking. Zo biedt het voor de deelnemers aan de toertocht goede faciliteiten en kunnen zij gelijktijdig kennis maken met de wielerbaan. Een rondje over de wielerbaan zit dan ook uiteraard in bij de toertocht. ,,Voor ons is het natuurlijk geweldig dat zo honderden wielerliefhebbers op bezoek komen. Het is goed voor een stukje bekendheid, maar ook vinden wij het als vereniging ontzettend leuk om hier bij betrokken te zijn”, vertelt Blom. ,,Toen we de vraag kregen vanuit Stichting Wielerpromotie Rivierenland, was het voor ons al snel duidelijk. Natuurlijk wilden we graag samenwerken.”

De wijziging van vertrekpunt heeft wel wat gevolgen voor de te rijden afstanden. ,,Er is per afstand zo’n vijf kilometer bijgekomen, omdat we nu vanaf een andere kant van Tiel vertrekken”, vertelt De Jongh. De recreatieve tocht die ook door e-bikers gereden kan worden is tien kilometer langer geworden en is dit jaar ook weer uitgepeild. En na het voltooien van de toertocht is er voor de deelnemers alle ruimte om even bij te komen. Op schermen kan weer naar de voorlaatste etappe in de Tour de France gekeken worden en ook is er een kleine kraampjesmarkt waar streekproducten en fietsartikelen gekocht kunnen worden, en waar ook ruimte is voor plaatselijke sponsors.

Flipjes Toertocht wordt dit jaar verreden op zaterdag 27 juli. Aanmelden kan via www.flipjestoertocht.nl. Op deze website is ook alle informatie te vinden.