Flierefluiterstocht

Op 06 april 2019

 

Flierefluiterstocht

Capelle A/D IJssel

Met het verhaal, de routes en de startlocatie
inschrijfgeld: afstanden tot 100 km € 4.00 boven de 100 km € 5,00
In de week voor de tocht kan je hier de gpx bestanden downloaden

De Flierefluiterstocht is een van onze mooiste tochten vind ik. Naast prachtige polders, plassen en meren en bollenvelden kan men ook nog gaan genieten van onze mooie kuststreek. Holland op zijn best.

Vanuit Restaurant ‘t Hooghe Water in Capelle aan den IJssel, gaan we richting Oud Verlaat richting de Rottemeren . De Rottemeren zijn een verbreding van de Rotte, ontstaan na de drooglegging van de omliggende polders waarbij het als hoge boezem ging functioneren. De 47 km fietsers gaan koffiedrinken bij Stadsboerderij De Weidebloem om vervolgens over het mooie Bentwoutpad, Moerkapelle en Zevenhuizen richting Nieuwerkerk aan den IJssel te gaan waarna het eindpunt voor een lekkere versnapering in zicht komt.

De 75 km rijders gaan voor de koffiestop in Clubhuis Avanti, eerst over Weipoort (zie foto) een buurtschap van Zoeterwoude en die bestaat uit een lange weg langs de Vliet. Over Hazerswoude wordt dan Alphen aan den Rijn bereikt, waar met de koffie al kan ruiken.

De 125 km en de 175 km rijders gaan naar de deftige buurten van Wassenaar om vervolgens door te trekken naar het vissersdorp Katwijk aan Zee. Via die prachtige weg door de duinen komt men dan in Noordwijk aan Zee aan waar men de eerste sporen van bewoning in de 20eeeuw v. Chr. aantrof. In 847 kwam daar de monnik Jeroen van Noordwijk aan waar hij een kapel bouwde en missiewerk deed. Helaas werd hij gevangengenomen door de Noormannen en gemarteld en onthoofd. Ter ere van hem werd Noordwijk een bedevaartsoord. Hier staat ook de koffie klaar voor de 125 km rijders bij Rest Zonneweelde. De 175 km rijders gaan koffiedrinken in Café De Ruigenhoek en omdat onze ruige rijders niets liever doen dan ook nog via het kopje van Bloemendaal te rijden, fietsen zij over De Zilk, Vogelenzang de sjieke buurten in van Bloemendaal. Via Zandvoort komen zij weer in Café Rest. Zonneweelde waar zij opnieuw zich kunnen laven. Dan kunnen deze mannen en vrouwen samen met de 125 km rijders gaan genieten van de bollenvelden en niet te vergeten naar Leeghwaterbuurt oftewel tegenwoordig Buitenkaag aan de mooie Kagerplassen waar men ook van die mooie kapitale jachten kan bouwen. Het gaat verder over mooie streken van Rijpwetering, Hoogmade en Hazerswoude naar Moerkapelle. Dan zit de fietspret er alweer bijna op want na Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel moet men weer verplicht afstappen om zich af te melden bij ’t Hooghe Water” waar de vermoeide rijders zoals gebruikelijk vriendelijk worden ontvangen door hun mederijders en de organisatie.

Direct naar de website van de Waardrenners klik hier.


Wij worden ondersteund door:

vipwebdesignVIPWebdesign Houten No nonsense webdesign! 
Professionele & betaalbare poedercoating Bolsward  logo stepshop  kostka

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER