2e Twentse stepcrossdag

Op 07 december 2019

Tweede Twentse Stepcrossdag

Zaterdag 7 december 2019, van 9.30 uur tot 17.00 uur

Stepteam Twente heet jullie op zaterdag 7 december 2019 graag welkom in het clubgebouw van de Oldenzaalse Wielerclub (OWC) op het Hulsbeek (Oude Almeloseweg 1, 7576 PE Oldenzaal) voor de Tweede Twentse Stepcrossdag. Bij het clubgebouw kun je je auto gratis parkeren. Het belooft een mooi en afwisselend evenement te worden waar beginnende crosssteppers kennis kunnen maken met dit fantastische onderdeel van de stepsport, en waar ook geoefende crossers helemaal aan hun trekken komen.

’s Morgens geven we een clinic, waarin je kennismaakt met de belangrijkste crosssteptechnieken. Na een heerlijke lunch steppen we samen een crosstoertocht in de omgeving van de Lonnekerberg. De crossroute wordt helemaal anders dan die van vorig jaar.

Als je nog nooit hebt gecrosst en je weet niet zeker of je zo’n crosstoer aankunt, is dat geen probleem. Dan doe je mee aan de clinic en ga je na de lunch weer naar huis. Dat kun je ter plekke beslissen. Ben je een door de wol geverfde crossstepper die zo’n clinic helemaal niet nodig heeft, dan kom je gewoon wat later. Dan doe je mee met de lunch en sluit je je aan bij de toertocht.

De kosten van dit evenement bedragen 10 euro.
Je kunt je tot en met 4 december 2019  aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De deelnamekosten kun je overmaken naar NL84 RABO 0328 9226 33 t.n.v. Step Klup Twente.

Een crossstep heeft meestal een wat hogere treeplank dan een normale wegstep, vrij dikke banden en vaak een flink profiel op de voorband. Wanneer je (nog) geen eigen crossstep hebt, is dat geen probleem, want een allround wegstep, zoals een Kickbike, is ook geschikt om mee te crossen. Als de treeplank instelbaar is, kun je die het beste alvast in de hoogste stand zetten. Een step met (dunne) racebandjes is helaas ongeschikt. Als je zelf geen geschikte step hebt of kunt lenen, laat dat dan even weten in je aanmeldingsmailtje. Dan kunnen we kijken of we iets voor je kunnen regelen. Zorg dat je een passende helm meeneemt, want voor dit evenement geldt helmplicht.

Omdat we relatief veel onervaren crosssteppers verwachten, rijden we in een vrij rustig tempo. Op sommige gedeelten, met name bij klimmetjes en bochtige paden, is er echter volop gelegenheid om desgewenst op eigen tempo te knallen. We wachten natuurlijk wel steeds even op elkaar, zodat de groep compleet blijft.

Als je enthousiast bent geworden en je weet een overnachtingsplekje in de buurt te vinden, kun je de volgende dag eventueel met ons meedoen aan de Ten Tusscher ATB-tocht, een veldtoertocht die start in Lonneker. De kosten daarvoor kun je ter plekke betalen. Meer info over dat evenement vind je op de site van de NTFU.

Het voorlopige programma van de Stepcrossdag is als volgt:

  • 09.30 uur: Ontvangst in het OWC-gebouw
  • 10.15 uur: Vertrek naar het instructie-parcours
  • 11.15 uur: Rondje Hulsbeek met diverse instructiemomenten
  • 12.00 uur: Lunch in het OWC-gebouw
  • 13.30 uur: Rondje Hulsbeek zonder instructiestops (ca. 6 km)
  • 14.00 uur: Vertrek toertocht (ca. 30 km)
  • 16.30 uur: Terugkeer bij het OWC-gebouw

Het middagprogramma is in feite een keuzeprogramma. Omdat we na het Rondje Hulsbeek zonder instructiestops weer terugkomen bij het OWC-gebouw, zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Je kunt er uiteraard voor kiezen om zowel het rondje Hulsbeek als de toertocht te steppen.
  • Maar wanneer je het idee hebt dat dit allemaal wat te veel wordt, kun je er ook voor kiezen om aan een van deze beide middagonderdelen mee te doen.
  • Je zou het middagprogramma natuurlijk ook kunnen laten voor wat het is. Aan jou de keus.

Dit en heel veel aanvullende informatie vind je hier:https://www.autoped.nl/kalender/tweede-twentse-stepcrossdag/

Wij worden ondersteund door:

vipwebdesign

VIPWebdesign Houten
No nonsense webdesign!
 

Logo Step Events

kostka

StepWinkel Logo

logo stepshop steponline Professionele & betaalbare poedercoating Bolsward

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER