Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HOE KIES JE EEN STEP?

Twee wielen, een frame en een stuur. Buitengewoon simpel zo lijkt het, op het eerste gezicht. Denk je er echter over om een step te kopen, dan loop je al snel tegen een aantal vragen aan:

  • Zijn grotere of kleinere wielen beter?
  • Een aluminium frame of een stalen frame of wellicht zelfs een frame van carbon?
  • Hogere of lagere voetbordhoogte?

En inderdaad, relevante keuzes zijn onder andere:

  • Wielgrootte
  • Voetbordhoogte
  • Framemateriaal
  • Gewicht van de step en het maximale draagvermogen
  • Afmetingen van de step en eventuele vouwmogelijkheid
  • Kwaliteit van de onderdelen

In dit artikel helpen we je antwoorden te vinden. We leggen de belangrijkste onderdelen uit waarop je moet letten bij het kiezen van een step.

EEN STEP SELECTEREN OP GEBRUIKSDOEL

Vraag jezelf eerst af...

Aspirant-steppers krijgen vaak het goedbedoelde advies om naar een stepwinkel te gaan en daar vooral alle steps te proberen. Die aanpak geeft je vrij veel zekerheid om met een step thuis te komen die jou uiteindelijk niet past. Dit advies gaat namelijk voorbij aan wat het allerbelangrijkste is: vraag je eerst af wat je (uiteindelijk) met je step wilt gaan doen. Wat zijn je plannen, wat zijn je ambities? Voordat je op zoek gaat naar de step van je dromen, moet je voor jezelf duidelijk hebben wat je ermee wilt. Waar je wilt gaan rijden en wat voor afstanden je wilt overbruggen.

Download hier het gehele artikel in PDF.

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER