Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lachgas

Is het een grap of om te huilen? Is er iemand die het nog begrijpt?

Mijn goede voornemen voor 2020 is om géén lachgas meer te gebruiken. Ik heb me het afgelopen jaar namelijk bijna doodgelachen. Ik zal een paar voorbeelden noemen waarbij ik in een stuip lag.

Marco Kroon, onze nationale held, kreeg 100 uur taakstraf omdat ie een kopstoot had uitgedeeld aan een politieagent en bovendien met zijn piemel heeft staan swaffelen naar een politieagente. Onze nationale swaffelaar begreep er helemaal niets van en ging derhalve in hoger beroep.

Er vallen 70 burgerslachtoffers bij een bombardement in Irak uitgevoerd door een Nederlands gevechtsvliegtuig. Het is vreselijk. Onze premier heeft echter geen actieve herinnering aan dit voorval. En hij komt er ook nog mee weg. Net zoals bij de gotspe rond de afschaffing van de dividendbelasting.

Een banaan met duct tape geplakt op een vel papier wordt verkocht voor €120.000. Tijdens een expositie eet iemand die banaan gewoon op. En vervolgens wordt er een nieuwe banaan opgeplakt. Dat noem ik nog eens kunst. En om je dood te lachen.

We moeten weer 100 kilometer gaan rijden, terwijl de vroem-vroempartij nog niet zolang geleden met veel bombarie het bord met 130 kilometer heeft onthuld. Want toen was er namelijk geen stikstof- of Pfas probleem. Welnee, dat is recent over ons heen gevallen. Een soort Tsjernobyl-wolk.

Wie fraudeert met kinderopvangtoeslag gaat de bak in. Behalve als je de baas bent van de Belastingdienst. Gezinnen, levens, etc zijn finaal kapot gemaakt, maar het leven bij de Belastingdienst gaat gewoon door. Menno Snel neemt wel zijn politieke verantwoordelijkheid. Probleem opgelost, toch!? Wie volgt hem op? Rutte als ad interim lijkt me prima! Dan weet ie gelijk wat voor een zooitje het is.

Eerst veroorzaken de banken een enorme kredietcrisis en vervolgens daalt de rente tot een absoluut dieptepunt. Erger, binnenkort moeten we gaan betalen om onze spaarcentjes netjes op de bank te hebben staan. Want thuis onder het matras is uiteraard geen optie. De banken blijven gewoon lekker witwassen etc en het woord ’integriteit‘ komt niet voor in hun vocabulaire.

Ajax verliest de halve finale Champions League van Tottenham Hotspur in de 6e en laatste minuut van de blessuretijd en speelt dus niet in de finale. Pure pijn. Echte tranen, tranen, tranen. Geen ballonnetje nodig.

En zo kan ik nog wel even doorgaan zoals: Klaas Dijkhoff die nooit op z’n loonstrookje kijkt, snelle Brexit met Boris Johnson, Prins Andrew en zijn vriendje Epstein, gewichtstoename van de Nederlander, record gebroken met 1100 kilometer file, de soap rond de verbouwing van het Binnenhof, Trump niet te vergeten, genderneutraal speelgoed, etc etc.

Is het een grap of om te huilen? Ik weet het niet meer. Ik ben de weg kwijt. Ik begrijp het allemaal niet meer zo goed. Hopelijk valt er in 2020 weer écht wat te lachen. Dan heb ik vast en zeker geen lachgas meer nodig, want het wordt bovendien mogelijk strafbaar.

Stel je voor dat het Nederlandse voetbalteam het EK voetballen gaat winnen. Of dat we bij de Olympische Spelen weer met een flinke partij medailles thuiskomen. Of dat de Nederlandse bevolking meer gaat bewegen en daardoor de negatieve trend van de gewichtstoename wordt omgebogen. Of dat we met z’n allemaal iets minder stressen. Of gewoon stoppen met roken. Of dat Nederlandse politici gaan begrijpen dat Nederland een écht bedrijf is, dat gemanaged moet worden met een lange termijnvisie in plaats van dat ze denken dat ze met elkaar het spelletje monopolie aan het spelen zijn.

Dat er écht iets wordt gedaan aan de luchtvervuiling en de opwarming van de aarde.

Of dat we meer genieten van de kleine dingen in het leven, meer tijd aan hobby’s besteden, gezonder gaan leven met een onsje minder vlees, meer leuke dingen doen etc etc.

Of méér kunnen genieten van de prachtige muziek van Danny Vera, zodat het een écht rollercoasterjaar wordt.

Of dat de Nederlandse Autoped Federatie (NAF) weer een aantal bekwame bestuursleden krijgt, zodat vóór 1 mei 2020 de integratie met Toersteppen.nl is geregeld en we gezamenlijk de stepsport in Nederland weer een boost kunnen geven.

Daar zou ik allemaal héél erg blij van worden. Dan heb ik geen lachgas meer nodig. Nee, dan ga ik met een glimlach op mijn gezicht er weer een prachtig stepjaar van maken. Een bijzonder
jaar, want voor Stepclub Amersfoort is het een jubileumjaar. 10 jaar live and kicking. En dat is  géén grap.

Ik wens iedereen een vreugdevol en kleurrijk 2020. Het begin van een nieuw decennium, waarin ik hoop dat onze aarde wat schoner en mooier wordt.

Henk Roelofs, Stepclub Amersfoort

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER