Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geen woorden, maar daden.

De voetbalcompetitie kan redelijk spannend zijn. Ook dit jaar was er weer het gevecht wie aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gepakt. Wordt het Ajax of PSV? Gelukkig heeft Ajax de schaal te pakken. Nadat Ajax ook nog eens de KNVB Beker in de Rotterdamse Kuip heeft bemachtigd.
De voetbalcompetitie kan redelijk spannend zijn. Ook dit jaar was er weer het gevecht wie aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gepakt. Wordt het Ajax of PSV? Gelukkig heeft Ajax de schaal te pakken. Nadat Ajax ook nog eens de KNVB Beker in de Rotterdamse Kuip heeft bemachtigd.Vanaf mijn 18e heb ik in Amsterdam en omstreken rondgezworven. Eerst gestudeerd, daarna een baan. Altijd heen en weer gereisd tussen Amersfoort en Amsterdam. En dat laat zijn sporen na. Dat Amsterdamse clubje heeft mijn hart gestolen. Besmet geraakt met het Ajax-virus. Nou ben ik niet erg fanatiek, hoor!! Maar uiteindelijk kies je voor 020 of 010. Maar ik blijf een Amersfoorter. Geboren en getogen. Ik spreek netjes ABN, maar “aaaachterlijke gladiool” kan ik uitstekend op z’n Amersfoorts uitspreken.
Dat Amsterdamse sfeertje spreekt mij wel aan. Beetje flair en creativiteit, daar hou ik wel van. Maar anderzijds ben ik ook iemand die graag met beide benen op de grond staat. No-nonsense. Niet lullen, maar poetsen. Da’s toch het Rotterdamse credo!? Dus eigenlijk hang ik er een beetje tussenin. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.Helaas blijft Feyenoord dit jaar steken in de subtop van de competitie. Weliswaar met een Kuip vol trouwe supporters die ‘geen woorden, maar daden‘ zingen. Maar het resultaat blijft uit.
Geen woorden, maar daden. Dat spreekt mij wel aan. En die uitdrukking is me de laatste tijd vaak door het hoofd geschoten naar aanleiding van het Kamerdebat over Anne Faber. Hoeveel kan er fout gaan? Wat gebeurt er met de verantwoordelijken? Wat gaat onze minister van Veiligheid doen om te voorkomen dat nog meer van dit soort ‘aaaachterlijke gladiolen’ zich vergrijpen aan onschuldige jonge vrouwen? Of wat gaat er gebeuren om te voorkomen dat er functies worden bekleed door incompetente bestuurders, waardoor zoiets vreselijks heeft kunnen gebeuren?

Binnen twee maanden hebben we maatregelen genomen riep de minister tijdens het ‘waardige” Tweede Kamerdebat. Ik geloof er geen snars van. Want ‘politiek‘ én “geen woorden, maar daden”, gaan niet samen. En we moeten vooral een ’waardig‘ debat voeren, want de Nederlandse bevolking mag vooral niet horen hoe afschuwelijk het allemaal was. En zo verandert er niets. De vader van Anne Faber zei ongeveer dit bij een talkshow: ‘Wij Nederlanders bepalen via onze parlementaire democratie de wetgeving. Dus een verandering bepalen wij zelf’.Binnen twee maanden hebben we maatregelen genomen riep de minister tijdens het ‘waardige” Tweede Kamerdebat. Ik geloof er geen snars van. Want ‘politiek‘ én “geen woorden, maar daden”, gaan niet samen. En we moeten vooral een ’waardig‘ debat voeren, want de Nederlandse bevolking mag vooral niet horen hoe afschuwelijk het allemaal was. En zo verandert er niets. De vader van Anne Faber zei ongeveer dit bij een talkshow: ‘Wij Nederlanders bepalen via onze parlementaire democratie de wetgeving. Dus een verandering bepalen wij zelf’.
Helemaal mee eens!!! Het zal je dochter maar zijn, toch!!??
Onze politici zijn meesters in véél beloven, maar weinig doen. Alles is re-actief in plaats van pro-actief. En ik voorspel dat er over twee maanden niets is veranderd. Geen bestuurders naar huis gestuurd, geen procedures aangepast, etc. Bij het bedrijf waar ik ooit werkte was het gewoon een kwestie van: “one way door de draaideur”. Geen woorden, maar daden. Wie zich brandt, moet op de blaren zitten.U zult zich wellicht afvragen waarom laat die Roelofs zich zo lekker gaan en wat heeft dit alles te maken met steppen. Welnu, ik zei al, ik hou van doorpakken met een lekkere dosis flair en creativiteit. En dat hebben we ruim twee jaar geleden gedaan. Samen met Arie Folkers en Jeroen Stam (aanvankelijk m.m.v. Paul Beelen en Johan de Moor) hebben we de site www.toersteppen.nl opgezet. En met succes!! Veel nieuwe stepteams hebben zich aangemeld en het recreatieve steppen is populairder dan ooit.Gewoon een kwestie van doorpakken, omdat de landelijke stepfederatie totaal geen oog had voor de recreatieve stepsport.
Ons initiatief was géén doel op zich. Maar mogelijk is er verandering op komst. Het eerste gesprek met de autopedfederatie heeft plaatsgevonden en samen met de voorzitter (a.i.) hebben we het gevoel dat we een nieuwe weg in kunnen slaan met veel aandacht voor het recreatieve steppen.Geen woorden, maar daden. Niet lullen, maar poetsen. Plus creativiteit en wat flair. Een soort Feyenoord-outfit met een Ajax-strik. Dat is ons credo. Samen willen we kijken hoe we steppend Nederland nog een beetje beter op de kaart kunnen zetten. Even zaken uit het verleden gewoon benoemen en verder niet achterom kijken. Voorwaarts!!!
Hopelijk kunnen wij wél laten zien hoe we vooruit kunnen kijken en initiatieven kunnen nemen. Wij zijn er klaar voor, want wij zijn natuurlijk géén politici!!!
Op naar STEPINBEWEGING 3.0!!!

Henk Roelofs, Stepclub Amersfoort.

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER