Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FF RESETTENFF RESETTEN

Het voorjaar is weer in aantocht. De eerste krokussen en sneeuwklokjes komen te voorschijn.

De vogels fluiten al volop. Heerlijk om er weer op uit trekken en uit onze winterslaap te ontwaken. Dat geldt ook een beetje voor mij. Hoewel ik de afgelopen maanden zeker mijn conditie goed heb onderhouden, staat alles toch nog een beetje op de spaarbrander.Het voorjaarszonnetje lonkt en geeft weer energie. Maar ik moet toch mezelf ff resetten.De afgelopen periode was namelijk niet geheel zonder problemen. Mijn zwager, Peter, kwam onverwachts te overlijden. Hartstilstand. Hoewel er twee jaar geleden kanker bij hem was vastgesteld, ging het juist zo goed met hem.
Als buitenstaander merkte je eigenlijk niets aan hem. Het onvermijdelijke moment van echt ziek worden zou natuurlijk een keer komen, maar vooralsnog voelde hij zich uitstekend. Slechts 61 jaar en vanwege zijn lichte beperking nog altijd thuiswonend bij zijn moeder (mijn schoonmoeder dus) van 97 jaar. Zij heeft 61 jaar met hart en ziel voor hem gezorgd. En nu moet zij alléén verder. En dat is niet een kwestie van ff resetten.

Een vriendin van ons had hartritme stoornissen. Lisette tennist wekelijks nog fanatiek enkele uren. Maar toch bleken deze fysieke problemen haar flink parten te spelen. Ze moest aan de monitor om de kwaal te diagnosticeren. En ja hoor, maar liefst 4 keer is haar hartritme weer in de juiste modus gezet. Gewoon een kwestie van Lisette ff resetten. Het gaat gelukkig beter dan ooit met haar.

Mijn dochter heeft een prachtige Audi A3. Vol elektronica. Slechts een paar jaar oud, maar al enkele keren langs de kant van de weg stil gestaan omdat die ermee ophield. Tja, heel vervelend en altijd op de meest ongelukkige momenten. Alle keren naar de garage en ook dat was een kwestie van gewoon ff resetten. Auto aan de computer, diagnosticeren en de software opnieuw laden. Wat heerlijk dat de technologische ontwikkelingen zover zijn dat je het kloppend hart van ons lijf of van de auto gewoon ff kunt resetten.

Maar voor veel zaken bestaat er geen resetknop. Dan is het een kwestie van wilskracht. Dat zit tussen de oren. Afvallen, stoppen met roken of lekker gaan sporten. Gewoon gaan doen, zou je zeggen. Want je beschikt zelf over die mentale resetknop. Maar soms is dat niet makkelijk.Maar voor veel zaken bestaat er geen resetknop. Dan is het een kwestie van wilskracht. Dat zit tussen de oren. Afvallen, stoppen met roken of lekker gaan sporten. Gewoon gaan doen, zou je zeggen. Want je beschikt zelf over die mentale resetknop. Maar soms is dat niet makkelijk.En zo is het ook bij het begin van het voorjaar. Lekker erop uittrekken, sporten, fietsen, steppen, etc. Alles is goed, als je maar beweegt. Dat heeft wetenschappelijk onderzoek inmiddels wel duidelijk gemaakt. De kans op hart- en vaatziekten vermindert en de snelheid van herstel wordt in hoge mate positief beïnvloed door het beschikken over een goede conditie.

En toch, moet ik juist nu ook alles ff resetten. In mijn hoofd, in mijn lijf en mijn kilometerteller op mijn step. Want die staat weer op nul en ik ben benieuwd hoeveel stepkilometers er dit jaar weer op de teller komen. Ik heb weer veel zin in allerlei mooie steptochten. Heerlijk de natuur in. Frisse lucht en energie opdoen. Lekker mijn hoofd leegmaken.En toch, moet ik juist nu ook alles ff resetten. In mijn hoofd, in mijn lijf en mijn kilometerteller op mijn step. Want die staat weer op nul en ik ben benieuwd hoeveel stepkilometers er dit jaar weer op de teller komen. Ik heb weer veel zin in allerlei mooie steptochten. Heerlijk de natuur in. Frisse lucht en energie opdoen. Lekker mijn hoofd leegmaken.Ff resetten. Soms is het gewoon een kwestie van doen. Maar soms is het moeilijk om een knopje te vinden. En voor alle steppers in Nederland en België. KM-teller resetten (voor zover nog niet gedaan) en een heel seizoen heerlijk genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. En uiteraard eerdaags ook de klok nog ff resetten als de zomertijd weer ingaat.Mijn overleden zwager Peter zou zeggen: LEEF en GENIET. DON’T WORRY, BE HAPPY!!!!

Henk Roelofs Stepclub Amersfoort.

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER