Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Appongeluk

Helaas bestaat het programma niet meer. Maar Hints stond een aantal jaren geleden borg voor hoge kijkcijfers met Anita Witzier. Hilariteit met bekende Nederlanders. Nog steeds is het spel te koop en wordt in familiaire- of vriendenkring veelvuldig gespeeld. Altijd goed voor een avondje lol.

Aantal vingers op de bovenarm. Dat betekent dus zoveel lettergrepen. Trekken aan je oorlel………..Klinkt als…….. etc. Associëren en interpreteren, daar komt het op aan.

In de huidige tijd verloopt de communicatie via instagram, app, vlog, mail, etc. En met emoticons wordt aangegeven wat je ervan vindt. Wie kent ze niet. Een geheel nieuwe taal om je gevoelens uit te drukken.

Maar aan dat appen wordt wel de meeste tijd besteed. Heel de wereld appt. We kunnen ons een wereld zonder appen niet meer voorstellen. Er zijn zelfs mensen die er volledig aan verslaafd zijn. Ze hebben vierkante vingers. En na de muisarm, tenniselleboog, kantoorknie en de sms-duim, zijn er nu steeds meer klachten over een Whatsapp-vinger.

In het verleden mocht je nog roken in een restaurant. Dus het eerste wat op tafel kwam was een pakje sigaretten, want ja, wat moet je anders met je handen doen. Uit je neus eten in een restaurant is niet zo smakelijk. Gelukkig is die tijd voorbij. Maar tegenwoordig liggen de smartphones naast het bord. Het is zelfs zo erg dat men aan één tafel met elkaar appt. Gelukkig komen er restaurants waar het gebruik van een smartphone verboden is.

Recent reisde ik met de trein en zat er een jong setje naast me die gedurende de hele treinreis met elkaar hebben ge-appt. Ze hadden vreselijke lol. Kregen er een kleur van. Ik mocht het onderwerp kennelijk niet horen. Ik vraag me dan altijd af waar ze het over hebben? Dan begin ik te associëren. Zou het zoals altijd over neu……….Nee, laat maar, dat is hun geheim. Maar ze genoten erg van elkaar.

Maar zolang het de medemens niet stoort vind ik het prima. Kwalijk wordt het als je iemand in gevaar brengt, zoals appen tijdens het autorijden of op de fiets. De zorgkosten zouden aanzienlijk lager zijn als dat wordt verboden. Dat geldt niet alleen voor appen, maar ook voor het bellen.

Het moet verboden worden. Onlangs reed een fietser op de linker rijhelft van een fietspad vanwege het appen en knalde bovenop een auto die daar netjes stond te wachten om voorrang te verlenen. Grote schade. De fietser loog doodleuk dat ie niet bezig was met zijn telefoon, zei dat fietsers toch altijd in het gelijk worden gesteld en de gealarmeerde politie stond er schaapachtig bij en waren niet bevoegd tot nader onderzoek vanwege de privacywet of zo. En de verzekeringsmaatschappij was ook niet van ’t zin om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Namelijk geen schijn van kans. Conclusie: grote financiële gevolgen voor de automobilist.

Er zal wel een moment komen om handsfree te appen. Dan wordt de spraak omgezet in een app-bericht. Handsfree bellen kennen we tegenwoordig al. In de auto, op de fiets, etc. Dan kun je je handen gewoon aan het stuur houden. Minder gevaarlijk. Moslima’s hebben het maar wat makkelijk. Die steken nl. gewoon de smartphone tussen hun oor en hun hoofddoek. Daar is natuurlijk die hijab niet voor bedoeld, maar gemak dient de mens. Ook veel vrouwen steken de smartphone gewoon in hun BH. Beetje afhankelijk van de cup, uiteraaard. Die is daar natuurlijk ook niet voor bedoeld. En bovendien communiceert het ook vrij onhandig, lijkt me. Ik ben geen ervaringsdeskundige.

Overigens zie ik weinig moslima’s in de stepwereld. Héél opvallend. Zou toch prima kunnen, want met een hoofddoek kun je prima steppen en onder een helm past die zeker. Nog lekker warm in de winter, toch!!?? En bovendien is het dan mogelijk om handsfree te telefoneren tijdens het steppen. Nike introduceerde recent de sporthoofddoek Pro Hijab. Zit strak en gemaakt van ademend materiaal. Ik durf te wedden dat er eerdaags zo’n hoofddoek komt met een klein zakje voor je telefoon, zoals in alle sportkleding gewoon is. Of zullen we maar hopen van niet.

Maar appen blijft toch een moeilijk punt tijdens het steppen. We hadden iemand in onze stepclub die toch bezig was met zijn telefoon tijdens het steppen. Dus één hand aan het stuur, dat is vragen om moeilijkheden. En ja hoor, het ding glipt uit de handen. Finaal naar de filistijnen. Grote schade. Dat gebeurt dus nooit meer.

Appongeluk!!! Het woord van 2017. Wie had dat ooit kunnen bedenken!!??
3 lettergrepen en even aan mijn oorlel trekken. Klinkt als ………Stappongeluk. Laten we hopen dat er in 2018 weinig Stapp-ongelukken gebeuren. Laat die smartphone gewoon heerlijk thuis of in je zak. Maak je hoofd lekker leeg tijdens het steppen en communiceer op de meest basale wijze.

Gewoon lekker kleppen tijdens het steppen.

Henk Roelofs, Stepclub Amersfoort

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER