Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TANGO-4-TWO

 Wie kent ‘t niet? Monty Python’s Flying Circus met in de hoofdrol John Cleese in de wereldbefaamde aflevering over “The Ministry of Silly Walks”(ministerie van rare loopjes). Absurde humor, waarin de ambtenaren zich voortbewegen door voortdurend een been boven de heup omhoog te zwaaien. Vrijwel vergelijkbaar met de stepsport.

Een prachtig ministerie. Zo’n ministerie zou ook wat voor Nederland zijn. Een ministerie waar alleen van belang is hoe je loopt. Hoe gekker, hoe beter. Dat gecombineerd met hetgeen je zegt, maakt het ideale ministerie compleet. Dan noemen we het gewoon het “ministry of silly walks and talks” ofwel het “ministerie van rare loopjes en praatjes”.

Wellicht zitten we met zo’n ministerie niet ver naast de huidige situatie. Politici die vaak de meest idiote gedachten en praatjes hebben (nog erger in verkiezingstijd), waar allemaal trouwens geen spaan van terecht komt. Bovendien hun uiterste best doen om zich zo opvallend mogelijk te gedragen en voor de camera te verschijnen. Hun ego is groter dan deze hele planeet en ze weten allemaal dat er maar één ding belangrijk is: OPVALLEN. Althans in woorden, maar niet in daden. Want daar is over het algemeen groot gebrek aan. Veel geschreeuw, maar weinig wol. Praatjes vullen geen gaatjes. Veel vliegen bij elkaar afvangen. Veel geld uitgeven, waarvan je je werkelijk afvraagt wat het doel is. Maar het is natuurlijk lekker makkelijk om andermans geld (lees: belasting) uit te geven. Bovendien is er meestal nauwelijks sprake van enige visie. Alles is gebaseerd op de “dagkoers” die in de kranten staat. Het beleid is meestal re-actief in plaats van pro-actief. Van lange termijn denken hebben politici nog nooit gehoord.

Dus laten we vooral een “ministry of silly talks” (ministerie van rare praatjes) in het leven roepen, dan kunnen alle politici daar hun rare praatjes stallen en zich uitsluitend bezig houden met een beleid waar Nederland écht wat aan heeft. Of zich daadwerkelijk verdiepen hoe ze ons zuur verdiende geld op een zinnige manier kunnen besteden in plaats van het met bakken tegelijk te verspillen.

Ik ben bang dat ik me een beetje heb laten gaan. Terug naar het “ministry of silly walks”. Met deze sketch werd in een interview met mij de stepsport vergeleken. Het afzetbeen met een flinke zwaai naar voren brengen en op trekken zodat de knie ruimschoots boven het stuur uitkomt. Het ziet er inderdaad erg koddig uit en je valt bovendien op. Je bent van maximale aandacht verzekerd langs de route die je stept.
Is het een rare of juist een gracieuze beweging? Ik hou het op het laatste, want de stepsport heeft het meeste baat bij een prachtige swingende beweging gelijk een pendule. Samen met je step is het eigenlijk een TANGO4TWO. Gracieus, vol passie en met een prachtig ritme. Hoe mooi kan de stepsport zijn. Het komt neer op “It takes two to tango”. Samen met je step kom je tot het mooiste resultaat. Passievol glijdend over de wegen, in een mooie cadans en perfecte harmonie. Zoals Sven Kramer onlangs tijdens de 1500 meter grotendeels met zijn handen op z’n rug reed en een beter resultaat liet noteren.
Wat zou het prachtig zijn als de politici zich ook eens een beetje zouden verdiepen in de stepsport en tot de ontdekking komen dat “it takes two to tango” méér visie, harmonie en resultaat oplevert dan al die “silly talks” die nergens opslaan en geen enkele toegevoegde waarde hebben.

Een stepclinic voor politici op het Binnenhof op tangomuziek van Carel Kraayenhof zou wel eens de basis kunnen vormen voor een daadkrachtig regeringsbeleid met minder “silly walks and talks”, bovendien een fantastische promotie voor de stepsport. En wellicht worden politici dan ook glimlachend nagekeken, zoals wij steppers gewend zijn.

Henk Roelofs
Stepclub Amersfoort

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER