Wilt u uw steptocht op de kalender?
Mail dan de tekst, locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

​DE ACHTERUITKIJK-BRIL-SPIEGEL

 Wie ooit de achteruitkijkspiegel heeft uitgevonden, moet een standbeeld krijgen.

Wat is het toch handig om al rijdend toch een blik te kunnen werpen op het verkeer dat achter je rijdt of staat. Handig en soms ook wel leuk.
Vooral als je stilstaat voor een verkeerslicht. Lekker gluren bij de buren. Heerlijk genieten van allerlei tafereeltjes die zich in de veiligheid van het autocompartiment afspelen. Iedereen kent de voorbeelden wel. En niemand merkt dat je zit te gluren.
Maar uiteraard is de achteruitkijkspiegel vooral bedoeld voor je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers.

Met name in de roeisport is de achteruitkijkspiegel zeer populair. Hoe kun je tenslotte goed roeien als je met je rug naar de finishlijn zit? Handig gemonteerd aan je bril en dus zeer functioneel om een rechte koers te houden en je mederoeiers in de gaten te houden.

Maar omkijken doe ik niet graag. Liever kijk ik vooruit. M’n neus gericht op wat voor me ligt. Uiteraard blik ik bij de jaarwisseling wel even terug. Maar helaas heb ik niet zoveel met hetgeen achter me ligt. Vooruitkijken ligt me beter. Blik gericht op de horizon en wat voor ons ligt.

Toch is achteruitkijken best wel goed. Je ziet wat achter je is gebeurd. Je kunt alles in de gaten houden. Daarnaast kun je ook omzien naar iemand anders. Gaat het wel goed met die persoon? Kunnen we soms iemand een handje toesteken?

Wat zou het geweldig zijn om zo’n “achteruitkijk-bril-spiegel” in de stepgroep te hebben. Alles wat achter je rijdt (stiekem) in de gaten houden. Zowel de eigen steppers, als de medeweggebruikers. Met je neus vooruit toch kunnen omzien naar anderen. Is er een gat gevallen? Rijden we niet te hard? Komt de stepper met fysieke problemen ook nog mee?

Hoe dan ook, de “achteruitkijk-bril-spiegel” verdient wellicht een plaats in de stepgroep, zodat we probleemloos kunnen omzien naar alles en iedereen, zonder onze nek te verdraaien of in gevaarlijke cq. ongewenste situaties dreigen terecht te komen.

Ik wens allen een gezond en sportief 2017. De neus naar de toekomst gericht en op het juiste moment omkijken. Zo kunnen we veilig vele stepkilometers op de teller krijgen.
Het Landelijk Platform Toersteppen zal je daarbij stimuleren en van relevante informatie voorzien.

Henk Roelofs
Stepclub Amersfoort

Stepteams

locatie

Disclaimer:

Het Team van www.toersteppen.nl is de uitgever van deze website.
Als uitgever besteedt www.toersteppen.nl de grootst mogelijke zorg aan de gegevens en informatie die op deze site te vinden zijn. Desondanks is het mogelijk dat er op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen. www.toersteppen.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden daarvan. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor geleden verlies of gederfde inkomsten die voortkomt uit het gebruik of verspreiden van de informatie, dan wel voortkomt uit technische gebreken.

Bezoek aan de website, alsmede het gebruik en downloaden van gegevens en informatie geschiedt geheel op risico van de gebruiker. Informatie op websites waarnaar wordt verwezen of gelinkt, wordt slechts incidenteel door ons geanalyseerd. www.toersteppen.nl geeft geen garanties met betrekking tot de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade die hieruit voortkomt.

DISCLAIMER